top of page
3pommm.png
  • Czy Roast&Roll to polska firma?
    Tak! Jesteśmy polską firmą. W Polsce także wypalamy nasze kawy i realizujemy wszystkie inne etapy związane z ich produkcją.
  • Czy Wasze kawy mają jakieś dodatki? Skąd bierze się ich smak?
    Nasze kawy nie posiadają żadnych dodatków, konserwantów ani aromatów. Ich wyjątkowy smak pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren oraz precyzyjnie dobranego procesu obróbki oraz wypalania. Nasze kawy są wypalane w sposób indywidulany w piecu bębnowym, co pozwala nam zagwarantować najwyższą jakość i podkreślić unikatowe walory ziaren. Dodatkowo, nasza limitowana edycja kaw leżakowanych w dębowych beczkach po szlachetnych alkoholach, pozwala na wyeksponowanie atutów wybranych kaw oraz wzbogacenie ich aromatu.
  • Z jakich krajów pochodzą Wasze kawy?
    Nasze kawy produkowane są w Polsce, natomiast ziarno sprowadzamy z wielu krajów z całego świata - w dużej mierze m.in. z Brazylii, która słynie z kaw o czekoladowo-orzechowych nutach.
  • Którą kawę wybrać, jeśli lubię kawy o wyraźniejszym smaku i większej mocy?
    Dla miłośników wyrazistych, intensywnych kaw i dla osób poszukujących energii o poranku polecamy nasze blendy arabiki z robustą, np. Crema lub Super Strong.
  • Lubię kawy z mlekiem - którą z Waszych kaw wybrać?
    Wszystkie nasze kawy świetnie sprawdzają się zarówno w wersji z mlekiem, jak i solo.
  • Gdzie powstają kawy Bella Ciao?
    Kawy Bella Ciao powstają w Roast&Roll, w Polsce, na Mazowszu.
  • Czy kawy leżakowane w beczkach po whisky mają w sobie alkohol?
    Nie, kawy leżakowane w beczkach po whisky oraz innych alkoholach nie zawierają w sobie alkoholu. Sezonowanie ziaren w dębowych beczkach to proces umieszczania zielonych ziaren kawy w beczkach, wcześniej używanych do alkoholu, takiego jak whiskey, bourbon, wino, rum, itp. Ziarna leżakują w beczkach przez kilka tygodni, absorbując aromaty drewna i alkoholu. Proces ten nadaje kawie unikalne cechy. Najważniejsze czynniki wpływające na smak kawy z beczki to rodzaj kawy, rodzaj beczki, czas leżakowania, stopień wypalenia ziaren i sposób parzenia. Dobór tych elementów ma kluczowe znaczenie dla ostatecznego smaku kawy, a unikatowy bukiet smakowy takich ziaren sprawia, że kawy leżakowane w beczkach zyskują coraz więcej zainteresowania.
  • Szukam 100% arabiki, czy macie taką kawę w ofercie?
    Oczywiście! Spróbuj Barista Edition i koniecznie podziel się z nami swoimi wrażeniami ❤️
  • Czy mogę u Was kupić kawę do biura?
    Oczywiście! W naszej ofercie znajdziesz większe zestawy kaw, a jeśli żaden z nich nie odpowiada Twoim wymaganiom, skontaktuj się z nami mailowo pod adresem: info@raostandroll.pl, abyśmy mogli przygotować dla Ciebie indywidualną ofertę.
  • Potrzebuję dokonać zmian w fakturze, czy to możliwe?
    To zależy od tego, jak dawno faktura została wystawiona. Skontaktuj się z nami bezpośrednio pod adresem: info@roastandroll.pl - przygotuj nr zamówienia, abyśmy mogli Ci jak najszybciej pomóc i zweryfiwać Twoje zamówienie.
  • Chcę wprowadzić Waszą kawę do mojej oferty, jak to zrobić?
    Skontaktuj się z nami pod adresem: info@roastandroll.pl.
bottom of page